Kemény küzdelemben, szoros csatában győzött a Szolnoki Olajbányász

Megosztás

Az utolsó negyedben sikerült kiharcolni a diadalt a bajnokságban harmadik helyen álló szolnoki kosárlabdacsapatnak.

Az Oroszlányt fogadta hazai pályán pénteken a Szolnoki Olajbányász. Mint a kosárcsapat honlapján olvasható beszámolóból kiderül, az első negyedben csak kullogott a vendégek után a csapat, sőt még a félidőre is hátránnyal fordultak.

A harmadik negyedben aztán elkezdtek jönni a jó megoldások, majd immár a vezetésért támadott a Szolnoki Olaj.

“A végjáték sokban hasonlított ahhoz, amit eddig is kaptunk: küzdelem a legmagasabb hőfokon, személyi hibák sokasága, s a kirótt büntetők…Mégis, valahogy…. JR előlépett és eredményes támadójátékának köszönhetően győzelemre vezette a csapatot. Nem lebecsülendő azt az irdatlan erőfeszítést, amit minden pályára lépő játékosunk hozzátett a ma esti diadalhoz” – olvasható a beszámolóban.

A végeredmény egyébként 76-70 lett a szolnokiak javára, akik ezzel a harmadik helyet foglalják el a bajnoki tabellán.

“Nagyon nehéz meccs volt, kellemetlen ellenféle az OSE. A kulcs az volt, hogy a második félidőben keményebb lett a védekezésünk, egy az egyben agresszívabbak voltunk, a végén pedig beesett néhány dobásunk” – mondta a 16 pontos Lukács Norbert, a szolnokiak játékosa az M1 aktuális csatornának az MTI szemléje szerint. Hozzátette, a szakvezetés kérésére agresszíven támadták a gyűrűt, ennek köszönhetően pedig több büntetőt tudtak kiharcolni.

Forrás és fotó: Szolnoki Olajbányász/Bugány János

Kapcsolódó cikkek