A sikeres gyűjtés után elindult a külföldi génterápiás kezelésre Galó Tomika

Megosztás

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere rendkívül örömteli hírről számolt be a közösségi oldalán: a Galó család jól ismert a városban, hiszen a pár gyermeke, Tomika egy borzalmas betegségben szenved, a több száz milliós kezelés ára pedig a tavalyi év végén összegyűlt. A család most útnak indult, hogy a több ezer adományozó által összegyűjtött összeg segítségével megmentsék Tomi életét.

Tomika, aki SMA1-es betegségben szenved, decemberben érte el a 700 millió forintos célt, ezzel pedig megkezdődhetett a kisfiú Zolgensma nevű génterápiával való kezelése.

A honlapjukon már ezek az örömteli sorok fogadják a segíteni akaró embereket: „Nagy örömmel írjuk és még mindig fel sem fogtuk igazán, hogy sikerült! A nagy célt, hogy Tomika is megkapja a génterápia kezelést, közösen, elértük!”

Az ára több, mint két év alatt gyűlt össze, a szolnoki Galó család megpróbáltatásairól és a filmbe illő, happy end-szerű történetről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Azt írták továbbá, szívük minden szeretetével köszönik a sok támogatást, úgy gondolják, a génterápiás kezelésre összegyűlt pénz miatt hatalmas fordulat fog bekövetkezni Tomika és az egész család életében. „Azon leszünk, hogy a génterápia által, és az azt követő rehabilitáció által újabb és újabb csodákról számolhassunk be”.

Szalay-t a város első embereként büszkeséggel tölti el, hogy a szolnokiak nem először fogtak össze egy jó ügy érdekében. Hozzátette, cégek és magánszemélyek egyaránt segítettek. „(…) jótékonysági kezdeményezések sokasága támogatta a gyűjtést, mi több Szolnok önkormányzata is – Dr. Kállai Mária képviselő asszonnyal karöltve – egy jótékonysági koncert szervezésével. Mága Zoltán első szavunkra igent mondott, a városi sportcsarnok pedig zsúfolásig megtelt. „

A szülők szerint a rehabilitáció hosszú időt fog igénybe venni, valamint hálásan köszönik, ha a szükséges eszközök biztosításának érdekében továbbra is segítik őket, a honlapot ide kattintva lehet elérni.

Kimondhatjuk, nemcsak a szülőknek, de az egész városnak hatalmas öröm, hogy a gyermek végre elindulhat a gyógyulás útján.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek