2023-ban is az egyik legnépszerűbb termálfürdős község volt Cserkeszőlő

Megosztás

A tavalyi év egészére vonatkozó adatait publikálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ezek alapján pedig kiderült, egy Heves és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei település volt a legmagasabb vendégéjszakaszámot elérő termálfürdős község a 2023-as esztendőben.

A teljes vendégforgalmat figyelembe véve, a vendégéjszakák alapján az abszolút győztes Egerszalók lett, 223 ezres számot ért el. Szintén ebben a kategóriában másodikként követi a gyógyhatású termálfürdőjéről az egész országban híres Cserkeszőlő, 148 ezer vendégéjszakával.

A belföldi vendégforgalom első két helyezettje, tehát Egerszalók és Cserke sorrendje megegyezik a teljes vendégforgalom statisztikájával. A kunszentmártoni járásban található, híres-neves Cserkeszőlő fürdőjének építését az ’50-es években kezdték meg, azóta töretlen népszerűségnek örvend. Izomzúzódásokon, rándulásokon, ízületi betegségeken és a reumán is tud segíteni.

A külföldi vendégforgalom már más képet mutat, ott Hegykő vezet, majd Bogács és Lipót követi.

Fontos kiemelni a lista kapcsán, hogy csak a kereskedelmi szálláshelyek adatait vizsgálják, tehát a vendégházak és a szobakiadók nincsenek listázva. Emellett vannak olyan községek, amelyekről adatvédelmi okokból nem közölnek adatokat.

Kép: csodalatosmagyarorszag.hu

Kapcsolódó cikkek