Jászberényi lány nyerte a Jászság hangja tehetségkutatót

Megosztás

A Jászsági Térségi TV szervezésében megvalósuló tehetségkutatóról már a Szol24 is írt. December 3-án, azaz múlt vasárnap tartották a rendezvény döntőjét, ahol a sok kiemelkedő hanggal és művészi érzékkel megáldott jelentkező közül a háromtagú zsűrinek mégis választania kellett egy nyertest, aki a jászberényi Kátai Viktória lett.

A versenyre azok jelentkezhettek, akik betöltötték a tizenkettedik életévüket, a Jászságban laknak vagy a Jászságból származtak el, azaz itt laktak, itt születtek, de már máshol élnek. Műfaji megkötés nem volt, de elsősorban könnyűzenei kategóriában adtak elő dalokat, vagy akár saját szerzeményeiket.

Majdnem minden jász településről érkeztek versenyzők. Tizenhatan indultak az elődöntőben, ahol négyen estek ki, így tizenkettő versenyző állt színpadra a jászberényi Ifjúsági Házban a döntő során.

A produkciókat követően minden esetben véleményt mondott a zsűri, Bárkányi Adrienn operett-és nótaénekes, Sas Dániel zongoraművész és a Napoleon Boulevard eMerRTon-díjas énekese, Vincze Lilla. Mindannyian hangsúlyozták, hogy nagyon nehéz volt meghozni a végső döntést.

„Abszolút észre lehetett venni, hogy megfogadták azokat a szakmai tanácsokat, amik tényleg nagyon apró dolgok voltak, de próbálták hozni a legjobb formájukat és beépíteni a felkészülésbe azokat a tanácsokat, amiket az elődöntőn a zsűri adott nekik” – mondta Bárkányi Adrienn.

Vincze Lilla szerint szintén nehéz döntések elé állították a zsűrit. „Különösen meglepő, hogy azért itt nagyon magas és szép előadásokat láttunk, nem véletlen volt nehéz a döntés, és függetlenül attól, hogy ez egy énekverseny, nem dal, de nyilván a dalok is befolyásolják ilyenkor az embereket és azt is láttuk, hogy nagyon szeretik a musicaleket”.

 A harmadik helyet Kalla Andrea szerezte meg, második Horváth Veronika lett, az első helyezettnek járó aranyszínű mikrofont pedig Kátai Viktória érdemelte ki.

„Nekem már az volt egy ajándék, ahogy rám nézett a közönség és az, hogy most megnyertem, ez valami csoda és fantasztikusan érzem magam, nagyon köszönöm szépen” – árulta el közvetlenül az eredményhirdetés után.

Kép: Jászsági Térségi TV/pillanatkép

Kapcsolódó cikkek