Még csak most erősít rá a havazás, már Jász-Nagykun-Szolnok megye is érintett

Megosztás

A keddi előrejelzéshez képest sokkal kiterjedtebb és jóval nagyobb mennyiségű hó érkezik Kelet-Magyarországra. Csütörtök hajnalig dél-kelet kivételével mindenhol igencsak kifehéredik a táj. A Bükkben 25-30 centiméteres hótakaró is lehet, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk, de itt is lesz hó.

A HAVAZÁS NEM ADJA FEL: ESTE ÚJABB HULLÁM ÉRKEZIK, A DUNÁNTÚLON KÍVÜL AZ ORSZÁG KELETI FELÉT IS FRISS HÓ BORÍTHATJA MAJD BE.

Szerda hajnaltól havazás kezdődött az ország dunántúli területein. Változó intenzitással, de gyakorlatilag folyamatosan esik a hó az ország nyugati részében. A legújabb meteorológiai előrejelzések alapján a havazás ezeken a területeken kitarthat a csütörtök reggeli órákig, sőt, átterjedhet az ország többi megyéjére is. Kelet-Magyarországon a legújabb előrejelzések szerint többcentis hótakaró lehet, a magasabban fekvő területeken, leginkább a Bükkben pedig akár 30 centiméteres hótakaró is kialakulhat. Jász-Nagykun-Szolnok megyében nagyobb részt marad az eső, de leginkább az északibb területeken bizony hólepelre számíthatunk, akár 2-3 centisre is. Utazás előtt pedig tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon.

A legújabb előrejelzések alapján szerda késő délutántól a havazás fokozatosan átterjed majd az ország többi részére is. Az északkeleti, magasabban fekvő területeken, vagyis Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is akár 10-15 centiméternyi friss hó hullhat (az északibb területeken kicsit több, a délin kicsit kevesebb). Hajnalig pedig 20-30 centis takaró is kialakulhat. A havazás várhatóan a dunántúli területeken sem vesz vissza az erejéből csütörtök reggelig, így ott újabb, több centiméternyi, magas víztartalmú, úgynevezett tapadó hó hullhat. (Magyar Közút)

Kapcsolódó cikkek