Még csak most erősít rá a havazás, már Jász-Nagykun-Szolnok megye is érintett

A keddi előrejelzéshez képest sokkal kiterjedtebb és jóval nagyobb mennyiségű hó érkezik Kelet-Magyarországra. Csütörtök hajnalig dél-kelet kivételével mindenhol igencsak kifehéredik a táj. A Bükkben 25-30 centiméteres hótakaró is lehet, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk, de itt is lesz hó.

Tovább olvasom

Erős kettősség jön az időjárásban, hőség és komoly lehűlés egyszerre, zivatarokkal

Hazánk területén küzd meg egymással már csütörtöktől a délről érkező forró és az északnyugatról érkező hideg levegő. A front akár 15 fokos különbséget is eredményezhet az ország két eltérő pontja között a következő napokban, a Jászkunságig nagyobb eséllyel nem jut el az eső, a viharok és a lehűlés már csütörtökön, de a további napokban igen.

Tovább olvasom

Tíz helyett 3700 kilométert autózott az ukrán férfi, hogy újra párjával lehessen

Hihetetlen történet, egy áthatolhatatlan frontvonal született a szerelmesek közé, ám vállalta az óriási kitérővel és hatalmas veszélyekkel járó autózást, hogy ismét egy párt alkothassanak barátnőjével. Egy 32 éves ukrán profi pókerjátékos, Szerhi Beljajev egy Cirkuny nevű faluban él, a menyasszonya pedig csak onnan 10 km-re, Harkivban. Kocsival csak nyugat felé kell menni a Szoborna utcán, az E40-es főúton át a Leszia Szerdujka autópályára, és már ott is vagy. Csakhogy február 24-én az orosz erők pár óra alatt behatoltak Beljajev falujába, miközben előrenyomultak Harkivban, az orosz határhoz legközelebbi ukrán nagyvárosban. Aznap…

Tovább olvasom