Idős asszonyt próbált kirabolni otthonában egy középkorú nő Tiszaroffon, csaknem 6 év fegyházra ítélték

Megosztás

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 60 éves nőnek a büntetőügye, aki 2020. december 14-én este nyolc óra körül otthonában próbált meg kirabolni egy 85 éves, időskori mozgásszervi betegségben szenvedő asszonyt Tiszaroffon.

Ismerte, és tudta, hogy a pénzét az ágyában, a párnája alatt tartja, ezért kész tervvel érkezett a házhoz. Bement a csukott, de be nem zárt kertkapun, majd bekopogott a bejárati ajtón. Mikor az idős, járóbottal közlekedő asszony ajtót nyitott, ellökte, elvette az alumínium botját és fejbe vágta vele. Ezután az ágyához sietett, és a párnája alatt kutatott, de nem talált semmit, majd miután megtudta, hogy az asszony fia a szomszéd szobában alszik, zsákmány nélkül elmenekült. Az idős asszony 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett.  

A Szolnoki Járási Ügyészség 2021. augusztus 6-án emelt vádat az ügyben. A vádlott, aki a nyomozás során beismerő vallomást tett, a bíróság előtt már tagadta a bűnösségét. A Szolnoki Járásbíróság ezért 3 tárgyalást tartott, majd az utolsón, idén március 2-án ítéletet hozott.

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletében és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek az asszonyt, amiért 5 év 10 hónap fegyházra ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyektől.

A vádlott továbbra is tagadta a bűnösségét, mely nyilatkozatát felmentésre irányuló fellebbezésnek tekintette a másodfokú bíróság. Az ügyészség pedig kevesellte a büntetést, és a vádlott terhére, a vele szemben kiszabott szabadságvesztés és a vele szemben alkalmazott közügyektől eltiltás tartamának lényeges felemelése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék 2023. november 10-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét a büntetés tekintetében helybenhagyta, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Kapcsolódó cikkek