Egy szál takaró alatt feküdt egy hajléktalan a fagypont körüli hőmérsékletben a szolnoki Kossuth téren

Megosztás

Az angyalokat várják a szolnoki Kossuth téren is, az adventi koszorú is feldíszítve, a város karácsonyfája is áll, ehelyett egy hajléktalan bukkant fel a város ünnepi pompájába öltözött téren, a város központjában. A Fidesz-KDNP-irodától 20 méterre feküdt le fáradalmait kipihenni egy hajléktalan, meleget egy szál takaró biztosított számára.

Jegyezzük meg, hogy vasárnap este hat óra körül már fagypont körüli volt a hőmérséklet.

A hajléktalanság területe információink szerint a szolnoki kistérséghez tartozik, akinek vezetője maga a szolnoki polgármester, Szalay Ferenc, a Fidesz helyi vezetője. Hajléktalanok a sikeres Fidesz-kormányzás 13. évében is szép számmal vannak a megyeszékhelyen, a hajléktalanellátás pedig sokak szerint nemigen megfelelő. Hajléktalanszálló az isten háta mögött van, a város szélén, oda kijutni nem egy leányálom gyalog.

Az esetet – mármint hogy hajléktalan fekszik az utcán – szóvá tettük a város alpolgármesterének, a körzet önkormányzati képviselőjének, aki azonnal intézkedett. Györfi Mihály, aki immár az MSZP-DK közös polgármesterjelöltje azt közölte, hogy megkérte az utcai szociális munkásokat, hogy beszéljék rá az illetőt, hogy menjen be a szállóra ebben a farkasordító hidegben.

Egy szál takaró alatt feküdt ez a szerencsétlen

Kapcsolódó cikkek