A helyreállítás folyamatos, hamarosan újra rendben működik a közvilágítás Jászberényben

Megosztás

Sajnos még mindig vannak hatásai az október elején Jászberény és Jászárokszállás között elhelyezkedő trafóállomás kigyulladásának. A helyiek gyakran panaszkodtak, hogy a baleset következtében csak bizonyos helyeken és időpontokban működik a közvilágítás, de Budai Lóránt polgármester információi szerint hamarosan helyreáll a rend.

Nem kis elégedetlenséget okozott a jászberényiek körében, hogy a trafóállomás kigyulladásának következtében előálló áramszolgáltatási hiány a közvilágítást is érintette. Posztok tucatjai számoltak be arról, hogy alig látni valamit az utcákon, pláne úgy, hogy novemberben már sokkal hamarabb sötétedik.

Egy hölgy a közösségi médiában kérdezte, hogy mikortól lesz a téli naplementének megfelelően beállítva a közvilágítás. Nem kell mondani, hogy babakocsival, ráadásul rossz úton milyen balesetveszélyes a közlekedés.

Szintén egy elégetlenkedő poszoltó írja, hogy jó lenne, ha nem vaksötétben kellene tapogatózva kocsikázni a Kossuth út környékén. „A bicikliúton közlekedőket csak a Jóisten óvja meg attól, hogy a Dohány utcából kifordulva elüsse őket valaki, mert olyan sötét van.”

Budai Lóránt Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosságot, elmondta, hogy a közvilágítás problémáival kapcsolatos megkeresésére tegnap hivatalos levélben reagált az MVM, akikkel a hivatalos tájékoztatása szerint folyamatosan egyeztettek.

„Strumpf György arról tájékoztatott, hogy a jászberényi transzformátorállomásban keletkezett tűz miatt a közvilágítás vezérlését irányító HFKV (hangfrekvenciás központi vezérlés) adója is használhatatlanná vált. A helyreállítás folyamatos, a végleges üzembe helyezés november 10-re (péntek) várható. A szakemberek nevében is kérem és köszönöm türelmüket, megértésüket!”

Kép: Tallósi Szöcske Gábor/Facebook

Kapcsolódó cikkek