Megszólalt az eltűnt szolnoki nagymama családja – a hölgy demens, eltévedhetett

Megosztás

Már több napja nem találnak egy szolnoki nagymamát, adtuk hírül két nappal ezelőtt. Sajnos a keresés továbbra sem vezetett eredményre, egyes értesülések szerint a hölgyet látták Rákóczifalván, de hivatalos információk nem érkeztek a megtalálásáról. A család most megszólalt, hangsúlyozták, a néni sajnos demenciával küzd, ezért bolyonghat cél nélkül a megyében.

Csillik Gyula Balázsné, születési nevén Németh Mária november 5-én indult útnak a szolnoki Intersparba, hogy a szokásos bevásárlást elintézze. Több óra után sem tért vissza, ami szokatlan volt, ezért férje és gyermeke azonnal a keresésére indult. Azóta az interneten és Szolnok környékén rengeteg plakáton láthatjuk az eltűnt Mária néni arcképét és a telefonos elérhetőségeket.

Eltűnésekor világos drapp szövetnadrágot, világos szövetkabátot és barna bőrcipőt viselt. Kendőt is hordott, illetve egy kék esernyő volt nála. 150-160 cm magas, közepes testalkatú, rövid, ősz hajú. Telefonja nincsen, de az iratai vélhetően nála lehetnek.

Egy régebbi kép a hölgyről

A család folyamatosan kapcsolatban van a kórházakkal, arra gyanakodnak, hogy mivel a néni demens, felszálhatott egy buszra és olyan helyekre tévedt, amelyeket nem is ismer.

„A nagymamám eltűnése utáni éjjel végig őt kerestük és azóta is a rendőrség segítségével. Minden olyan helyen szétnéztünk, ami ismerős lehet a számára vagy kötődik hozzá, így jártunk a háznál is, ahol felnőtt. Mivel nyugdíjasként egy igazolvánnyal is tud utazni, így még a buszsofőrök sem szólhattak neki, hogy rossz irányba indul, mostanra szinte bárhol lehet, hatalmas a terület, ami szóba jöhet” – nyilatkozta a Metropolnak az unokája, Csillik Orsolya.

Az unoka továbbá elmondta, hogy a legrosszabb a tehetetlenség, ráadásul mivel demens, zavart lehet, valószínűleg eltévedt és nem tudja, hol van. Nem szed olyan gyógyszert, aminek hiánya életveszélyes tüneteket okozna nála, de veszélyre ad okot, hogy egy bizonytalan, sétáló, bolyongó nénit keresnek, aki maga sem tudja, hol van és hogyan talál haza.

A rendőrségi bejelentés mellett amennyiben bárkinek további információja van a nő hollétéről, az alábbi telefonszámokon jelenthetik ezt: +36/ 70 560 68 39, +36/70 77 55 181, +36/ 30 550 88 98.

Kapcsolódó cikkek