De miért? Egy helyi férfi ellopta az útjelző táblákat Rákóczifalva mellől, közvetlen veszélyt okozva ezzel

Megosztás

A táblák ugyanis éppen útfelújítási munkálatok miatt lettek kihelyezve, azok hiánya közvetlen balesetveszélyt jelentett. A rendőrök azonban gyorsan fülön csípték a férfit, a lopás oka azóta is érthetetlen.

Útellenőrök tettek feljelentést a Szolnoki Rendőrkapitányságon, mert 2023. szeptember 12-én ismeretlen tettes elvitte a Rákóczifalván útfelújítási munkálatok miatt kihelyezett, oldalakadályt jelző táblákat. Jogsértő magatartásával a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

A bűncselekményt kamera rögzítette, ezért a felvétel elemzését követően már biztosan tudták a nyomozók, hogy kit keressenek. Egy 60 esztendős férfit számoltattak el a bűncselekménnyel kapcsolatban, aki rögtön elismerte, hogy ő vitte el a táblákat.

A rendőrök a közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás vétség miatt hallgatták ki az elkövetőt.

A férfi elmondta, hogy éppen egy hölgyismerősével váltott üzeneteket a gépkocsijában várakozva a felújítási munkákkal érintett útszakaszon. Eközben figyelt fel az úton kihelyezett jelzőtáblákra, majd gondolt egyet, és a hét táblát eltette, hogy az éppen készülő garázsába beépítse azokat. Kutatás során a rendőrök megtalálták a táblákat, amelyeket a későbbiekben visszaadnak a sértettnek – számolt be erről a Police.hu.

Kapcsolódó cikkek