Még egy darabig kerülgetni kell a feltárt csővezetékek árkait

Megosztás

A MVM Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. tájékoztatást adott ki a szolnoki távfűtő hálózaton folyó hibaelhárítási munkák állásáról.

Ezek szerint a Széchenyi lakótelepen a Széchenyi krt. gerincvezetéken (Aranyi S. u. – Malom u. közötti szakasz) korábban két ízben történt hibaelhárítás. A megfigyelési időszak alatt a gerincvezeték tartóinak további meghibásodását azonosították be. A tartók hibaelhárítási munkáinak elvégzéséhez további feltárások szükségesek így a terület helyreállítási munkái, a korábban közöltektől eltérően, később 2023.11.15-ig kerülnek befejezésre.

A most feltárt hiba és annak hibaelhárítási munkálatai a használati melegvíz szolgáltatást és a később induló fűtési szolgáltatást nem érintik.

Széchenyi lakótelep, Zengő óvoda bekötő vezetéke (Orosz Gy. u. – Czakó E. u. között) szakaszon az óvoda fűtési bekötő csővezetékén feltárt csőtörést korábban ideiglenesen elhárították, az óvoda teljekörű ellátása biztosított. A végleges javítási munkákat a 2023.10.16-ai kezdetű héten tervezik elvégezni, olyan időszakban, ami az intézmény működését a lehető legkisebb mértékben zavarja. A helyreállítási munkákat előreláthatóan 10.31-ig befejezik.

A végleges javítási munkák, valamint a későbbi hibaelhárítási munkák a lakótelep lakóépületeinek és egyéb közületeinek melegvíz szolgáltatását, valamint a később induló fűtési szólaltatást nem érintik.

József Attila lakótelep, Nagy Imre krt. gerincvezetéken (Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola előtt) a fűtési próbaüzem során csőtörést azonosítottak. A meghibásodás pontos helye csak feltárásokkal volt meghatározható. A kibontott csőszakaszon olyan további, kezdődő meghibásodásokat is találtak, melyek miatt a fűtési csővezetékek részleges cseréje szükséges. A hibaelhárítási munkák a használati melegvíz szolgáltatást nem érintik, a fűtési gerincvezeték üzemét 10.11-re helyreállításják. A felvonulási és munkaterület helyreállítási munkái, előre láthatóan 10.31-ig befejeződnek.

A hibaelhárítási munkák a használati melegvíz szolgáltatást és a később induló fűtési szolgáltatást nem érintik.

Fotó: Borda Zoltán önkormányzati képviselő Facebook

Kapcsolódó cikkek