Sírva köszöntötte az Izraelből hazaért rokonait Kis Grófo

Megosztás

Aggódva várta a szeretteit hétfő hajnalban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Kis Grófo. A szolnoki mulatós énekes több mint nyolcvan családtagja, gyülekezeti társa és barátja rekedt Izraelben a háborús övezetben. Vasárnap Grófo még amiatt aggódott, hogyan jutnak haza a hozzátartozói, ám hétfő hajnalban megnyugodva ölelhetett magához mindenkit.

– Amikor megtudtam, hogy a szeretteim haza tudnak jönni egy géppel, az egyik részem megnyugodott, mert bíztam Isten segítségében, ám egy kis részem aggódott és csak akkor lélegeztem fel igazán, amikor megláttam őket, hogy kijönnek a terminálból – kezdte a Blikknek Kis Grófo, aki megható pillanatokat élt át a budapesti repülőtéren. – Sírva öleltük egymást a hazatérőkkel, elképesztően megható pillanatokat éltünk át. Romák és magyarok, ismerősök és ismeretlenek borultak egymás nyakába, olyan összefogást láttam ma hajnalban a magyar emberek között, mint még soha életemben.

Az énekes továbbra is imádkozik a háborús övezetben lévő ártatlan civilekért, és bár végtelenül megkönnyebbült, hogy a szerettei épségben hazatértek, látja rajtuk, hogy a kint tapasztalt események örök nyomot hagytak bennük.

– Itthonról, a televízióból nézve is borzalmas látni a kinti történéseket, ám azt, amit a hozzátartozóim átéltek, mi fel sem tudjuk fogni. Hallották a robbanásokat, a repülőtéren ragadtak és féltették az életüket. A hazatértek egy részén azt láttam, hogy próbálják tartani magukat, főleg a velük lévő kisgyerekek miatt, akiket nagyon megráztak az események. Mások, érthető módon képtelenek voltak visszatartani a könnyeiket, hiszen traumatikus élményeket éltek át. Azt hiszem, az ott történteket soha nem fogják tudni teljes mértékben feldolgozni – fogalmazott Grófo.

Blikk.hu

Képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek