Mikor lesz hajlandó válaszolni Kállai Mária?

Megosztás

Közel 40 napja veszi semmibe több mint 80 pedagógus kérését a Fidesz Szolnok megye egyes választókerületének országgyűlési képviselője.

Szolnoki pedagógusok fogalmaztak nyílt levelet fogalmaztak Kállai Máriának, melyben azt kérik tőle, hogy juttassa érvényre munkahelyén, a Parlamentben azt a közös akaratot, hogy a sztrájk legyen újra alapjog. Továbbá a mindösszesen 83 aláíró arra kérte Kállait, hogy indítványozzon ennek érdekében törvénymódosítást.

Az aláírók a levélben megfogalmazták, hogy pedagógusok nélkül nincs jövő. Márpedig jelen helyzetben katasztrofális állapotok uralkodnak az oktatásban. Többek között a tanárok túlterheltek, alacsony a fizetésük, így nem csoda, ha sok a pályaelhagyó és alig van utánpótlás. 

Ezen folyamatok megállítására és visszafordítására szeretnék a figyelmet felhívni sztrájkokkal, amit alapjaiban nehezített meg az Orbán-kormány. Ezért fordultak képviselőjükhöz, hogy érdekeiket érvényesítse az országgyűlésben és újra legyen alapjog a sztrájk.

Ahogy a szolnoki pedagógusok közölték posztjukban, az egyébként szintén pedagógus végzettségű Kállai még csak nem is reagált levelükre. Még csak azt se mondta, hogy bakfitty. Meg is jegyezték posztjuk végén, hogy akkor a képviselőasszony kit képvisel?

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek