Szolnokon ismét sztrájkolni fognak a pedagógusok

Megosztás

A pedagógusok világnapján országszerte flashmobokkal, élőlánccal és munkabeszüntető akciókkal tiltakoztak a tanárok és diákok, hogy felhívják a figyelmet a pedagógusok elkeserítő helyzetére Magyarországon.

Szolnokon is volt néhány megmozdulás: kedden este egy körülbelül 300 fős tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, ahol felolvasták a Kállai Máriának címzett nyílt levelet, majd másnap, azaz szerdán reggel a diákok élőláncot alkotva demonstráltak a Tisza-parton.

A megyeszékhely számos általános- és középiskolájának dolgozója vállalt szolidaritást a budapesti Kölcseyből kirúgott tanárokkal. Többek között a Varga, a Széchenyi, a Verseghy Ferenc Gimnázium, a Szegő Gábor Általános Iskola és a Kassai Úti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola jó néhány dolgozója is kifejezte nemtetszését.

Az országos demonstrációk folytatódnak, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) most arra kéri a pedagógusokat és az oktatásban dolgozókat, hogy a gördülő sztrájk részeként csatlakozzanak az október 14-re, péntekre meghirdetett sztrájkhoz. 

A Kassai Úti Általános Iskola tiltakozó dolgozói

Úgy tűnik, hogy a szolnoki tanárok sem torpannak meg és csatlakoznak a pénteki munkabeszüntetéshez.

Sokan kérdezitek, lesz-e újabb akció Szolnokon, mert jönnétek. A keddihez hasonló eseményt egyelőre nem tervezünk, a sztrájkot viszont folytatjuk.

-olvasható a Szolnoki Pedagógusok elnevezésű Facebook oldal hirdetményében és kijelentik, hogy nem hátrálnak:

Megmutatjuk, hogy nem adjuk fel, és bízunk abban, hogy egyre többen leszünk, akik beleállnak a sztrájkba, akkor is, ha kellemetlen, akkor is, ha a zsebünkre megy, akkor is, ha szinte lehetetlen.

A bejegyzésben arra is felhívják a figyelmet hogy az október 14-re tervezett sztrájkot legkésőbb október 7. (azaz péntek) 16 óráig be kell jelenteni a munkáltatónak.

A Varga Katalin Gimnázium tiltakozó tanárai

Kapcsolódó cikkek