Félállásban megkeresi az eddigi tanári fizetését a Kölcseyből kirúgott pedagógus

Megosztás

Anyagilag még jobban is jön ki a történetből, igaz, a tanári jövedelemnél gyakorlatilag csak jóval magasabb diplomás bért találhatott, meg is találta. Óráit egyelőre képtelen pótolni a gimnázium, azok mind elmaradnak, annyira nincs, aki tanítson. Csodálkozunk?

Már van új állása annak a tanárnak, akit pénteken bocsátott el a tankerület a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Részmunkaidőben is legalább annyit fog keresni, mint eddig.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) „országos munkabeszüntetésre” hívta az oktatásban dolgozókat október 5-re, az Oktatás Világnapjára. Palya Tamás szerződését még nem írták alá, ezért csak annyit árult el a Szabad Európának, hogy egy oktatáshoz kapcsolódó weboldalnál fog dolgozni a kirúgás után. Ezt tanárként ő maga is használta, most, mint fogalmazott, átkerül a másik oldalra. Az lesz a feladata, hogy megismertesse a tanárokkal, vagyis tanárokat fog tanítani a használatára.

Mint mondta, ez félállás lesz, mert azt tervezi, hogy vállalkozó lesz, és délutánonként diákokat tanít. A fizetése nem volt rossz tanári viszonylatban, nettó négyszázezret keresett, most hasonlóra számít a félállásból, és hozzá jön majd még a magánórákból befolyó összeg – mondta Palya Tamás.

A Szabad Európának azt nyilatkozta, a végzős osztálya és a tanári nagyon fog hiányozni neki. A búcsú nehéz volt, nemcsak a diákjai könnyeztek, hanem ő is.

Az eltávolításukról ezt nyilatkozta:

„Az a nevetséges, hogy azzal az indokkal rúgtak ki minket, hogy veszélyeztettük a diákok tanuláshoz való jogát. Na most én voltam bent ma is, tegnap is, az óráink ki vannak húzva, nincs, aki megtartsa. Teljesen jogos volt az igazgató írása, ami megjelent a Facebookon, hogy a tankerület veszélyezteti az oktatást. Azzal, hogy kirúgtak, sokkal több óra marad el, mint ami a polgári engedetlenség miatt elmaradt.”

Kapcsolódó cikkek