2023-ban elmarad a VOLT Fesztivál

Megosztás

„A mostani bizonytalan gazdasági környezetben 2023-ra nem fogjuk tudni megszervezni a Telekom VOLT Fesztivált” – jelentették be a fesztivál szervezői.

„A Telekom VOLT Fesztivál egy igazi »love brand«, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye, nekünk is szívügyünk, azonban már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni” – mondta Kádár Tamás, a Sziget, a Balaton Sound és a Telekom VOLT nagyfesztiválokat rendező Sziget Szervezőiroda cégvezetője.

„Sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLT-ot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta” – tette hozzá. A szervezők kiemelték, hogy bíznak abban, hogy a gazdasági környezet javulásával újra megtölthetik a soproni Lővéreket.

Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere elmondta, tudomásul veszik a szervezők döntését, Sopron városa mindig is szeretettel és támogatóan fogadta be a rendezvényt, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmúltával ismét otthont adhatnak ennek a nagymúltú és sokak által várt fesztiválnak.

Az idei nagy fesztiválok közül csak a Sziget Fesztivál zárt nyereséggel, a soproni VOLT eredménye nagy-, a zamárdi Balaton Soundé kismértékben elmaradt a várakozásoktól” – közölte augusztusban Kádár Tamás a Sziget Zrt. cégvezetője. Akkor már előrevetítette, hogy a VOLT és a Balaton Sound jövőjéről a „szezon értékelését követően döntenek”. A zamárdi fesztiválról egyelőre nincs döntés.

Idén júniusban jelentette be Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, hogy harminc év után hátrébb lép, és átadja a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, valamint a Sziget Fesztivál szervezését és irányítását az amerikaiaknak. A fesztiválokat szervező cég 70 százalékát a Providence nevű amerikai befektetési alap vette meg még 2017-ben.

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek