Folyamatos problémák a MÁV járataival a szolnoki vasútvonalon

Megosztás

Nem kellenek zivatarok, baleset, vihar ahhoz, hogy a szolnoki vonalakon (is) folyamatos késések, járatkimaradások legyenek, ezt pedig már az utazóközönség is egyre erősebben szóvá teszi.

Pénteki információ volt a MÁV hivatalos oldalán még:

Pestszentlőrinc és Vecsés között meghibásodott a biztosítóberendezés. Emiatt a vonatok csak egy vágányon közlekednek azon a szakaszon várhatóan 13 óráig. A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon 20-40 perccel megnőhet a vonatok menetideje, továbbá vonatkimaradásokra is számítani kell.

Forgalmi változások:

– A ceglédi Z50-es vonatok a Nyugati pályaudvar és Monor között S50-es vonatként közlekednek.

Nem közlekednek a Nyugati pályaudvarról óra 33-kor Monorra és a Monorról óra 12-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonatok.

A szegedi Napfény IC-k Budapest és Cegléd között nem közlekednek. Az első érintett vonat a Szegedről 9:45-kor elindult (IC 737) és a Nyugati pályaudvarról 11:48-kor induló (IC 714) Napfény IC.

A Nyugati pályaudvar és Cegléd között a Szeged felé utazók minden vonatot helyjegy váltása nélkül vehetnek igénybe.

Ehhez jött még délután is hozzá egy ilyen információ a Mávinformtól, hogy péntek délután a Nyugati pályaudvarról 16:08-kor Monorra és a Monorról 17:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat (2756, 2773) nem közlekedik. Indoklás nincs.

Erre már többen is a Mávinform Facebook-oldalán háborodtak fel, pont azért, mert egyáltalán nem egyedi eset, hanem rendszeres. “Rájöttünk.” “Nem tudom, van-e egyáltalán értelme bérletet venni szeptemberre, ezen a vonalon ingázva.” “Ezen már többen elgondolkodtunk.”

“A 13:37 Intercity nyugatiból- debreceni vonalon több mint egy óra késéssel érkezik Debrecenbe, csoda hogy elindult.” Valóban ennyire tragikus lenne a MÁV szolgáltatása a szolnoki vonalakon? Úgy tűnik, nem a vonalbezárásokkal volt gond. Nekünk mik a tapasztalataink?

Frissítés: Egy szombat délelőtti bejegyzés szerint az érkező szerelvény késése miatt a Nyugati pályaudvarról 10:23-kor Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Budapest felé induló Tokaj IC (IC 654) várhatóan 25 perces késéssel közlekedik.

Úgy tűnik, a sor véget nem érő.

Kapcsolódó cikkek