Végre kiszedték és elszállították az uszadékot a Zagyva-hídtól

Megosztás

Régóta jelentős mennyiségű uszadék gyűlt össze az úgynevezett gazdák hídjánál a Zagyván Szolnoknál. Most végre elvitték a hatalmas fákat is “tartalmazó” uszadékot. A városüzemeltetés azt állította, azonnal intézkedtek.

A szolnoki önkormányzat tulajdonában lévő hidak és környezetük gondozásáért a városüzemeltetési kft. felel, így a kevésbé szem előtt lévő, a város északi részén lévő, a Zagyván átívelő kőhíd is városüzemeltetési “felségterület”. Ezt a híd az úgynevezett gazdák hídja, a 32-es főút melletti villanyteleppel szembeni részen van, a Kántor-tanya környékén.

A minap a Kötivizig munkatársaival együttműködve a feltorlódott uszadékfák eltakarítását végezték a cég munkatársai. Ez nem kis feladat volt, hiszen jelentős mennyiségű uszadék gyűlt össze, de az átkelő biztonságossá tétele elsődleges.

Természetesen azonnal intézkedtünk – állította a városüzemeltetési kft. a közösségi oldalán.

Ez utóbbi mondat kissé megbicsaklik, mivel lapunk már június közepén, vagyis nagyjából két hónapja megírta, hogy jelentős mértékű uszadék gyűlt fel a hídnál. Persze lehet, hogy az azonnali intézkedés a városüzemeltetésnél belefér két hónapba.

Forrás és fotó: szolnoki városüzemeltetés Facebook

Kapcsolódó cikkek