Nem ismerte el a bűnösségét és a felelősségét a sofőr a buszban felejtett tiszaderzsi kislány halála kapcsán

Megosztás

Sikertelennek bizonyult a “vádalku”, a sofőr nem kért a letöltendő fogházbüntetésből.

Megkezdődött a tomajmonostorai buszos tragédia előkészítő ülése a Tiszafüredi Járásbíróságon, ahol T. István tagadta a bűnösségét.

Rezzenéstelen arccal, felszegett fejjel hallgatta az ügyészi vádiratot T. István, akit a négyéves Inez tragikus halála miatt állítottak bíróság elé.

Minden erejüket összeszedve jelentek a tárgyaláson a kislány szülei, hogy szembenézzenek a busz sofőrjével, és könnyeikkel küszködve hallgatták, ahogy az ügyész sorolta egyetlen gyermekük halálának okait: hőguta és többszervi elégtelenség, többek között, írta a blikk.hu.

T. István a bíró kérdésére azt mondta: nem vallja magát bűnösnek, így tárgyalást kell lefolytatni az ügyben – ha bűnösnek vallotta volna magát, az 57 esztendős kunhegyesi férfi ma fogházban letöltendő szabadságvesztést kaphatott volna az ügyészségi indítvány szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádja miatt.

A négyéves Inez a vádirat szerint több mint hat órát töltött a rekkenő hőségben felforrósodott buszban, testhőmérséklete 41,5 Celsius-fokra emelkedett. Az életét nem tudták megmenteni, néhány nappal később életét vesztette a kórházban.

A tragédia szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt zajlott, T. István 2022. június 7-én szállította a kislányt, aki három nappal később halt bele sérüléseibe. A sofőr nem vette észre, hogy az óvodás kislány a buszban van, az óvoda helyett pedig egyenesen az önkormányzathoz vitte vissza a járművet.

Mivel a vádlott nem ismerte be a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bizonyítási eljárás október 3-án 9 órakor tárgyaláson folytatódik, közölte lapunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Inez szülei összetörtek a tárgyalóteremben / Fotó: Knap Zoltán/Blikk.hu

Forrás: blikk.hu

Nyitókép: ügyészség

Kapcsolódó cikkek