Balázs Péternek állították lábnyomot

Megosztás

Lábnyomot állítottak Balázs Péternek. Nem, nem szobrot, annak még nem jött el az ideje (ami késik, nem múlik), egyelőre csak egy szimpla lábnyommal emlékeznek azokra az időkre, amikor Balázs Péter vezette (14 évig) a szolnoki Szigligeti Színházat.

Furcsa döntés ez, hiszen kicsit olyan érzése van az embernek, mintha Balázs Péterrel indult volna az időszámítás a szolnoki intézményben, holott Mekk Elek magyar hangja előtt is volt élet a pódiumon, de még milyen! Schwajda György, Spiró György, Szikora János vezetése alatt olyan nevek fordultak meg a Szigligetiben, mint Tolnay Klári, Törőcsik Mari, Alföldi Róbert, vagy éppen Holllósi Frigyes.

Nekik valamiért nem jut lábnyom a Tisza-parton.

Szalay Ferenc közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint:

“Kedves Péter, drága barátom, városunk kulturális életében kitörölhetetlen nyomot hagytál, de hogy ez a nyom fizikai valójában is megmaradjon az örökkévalóság számára, bronzba öntettük azt a Szigligeti Színház bejárata előtt. Isten éltessen direktor úr, boldog nyolcvanadikat még egyszer, Szolnok örökké hálás lesz neked!”

A lábnyom és gazdája

Balázs Péter a napokban volt nyolcvanéves, ennek apropóján öntötték bronzba lába nyomát és helyezték el azt a színháznál.

Fotók: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek