Ezt beszélik: a független vidéki magyar média heti sajtószemléje 

Angolt tanító mormonok, TikTok-ambíciók nélküli sztártörténészek, e-rollerező autósok, motiválni akaró konduktorok, megegyezni nem tudó kerekasztal-tárgyalók, csődöt jelentett ruhagyár, friss Fertő-tavi közbeszerzés, újabb fideszes korrupciógyanú és egy a szuverenitásvédelmi törvénytől nem tartó szerkesztőség – többek között erről írt a héten a független vidéki média Magyarországon. 

Tovább olvasom

Sorszámmal az üresedő belvárosban, gimnáziumi évek gyümölcsei – vidéki lapszemle

Hat éve nem fizetnek a buszközlekedésért Szolnokon; Szombathelyen készülnek a lakótelepi parkolás szabályozására, de gyanús, hogy előbb kivárják az önkormányzati választásokat; Debrecenben pedig arról értekeztek, mennyi szufla van még a pedagógusok ügyében – ezek a témák érdekelték a héten a legjobban a Budapesten túli szabad szerkesztőségeket és olvasóikat.

Tovább olvasom

Megmérgezné az ünnepi hangulatot pár megosztó téma? Így beszélgessünk ezekről, hogy ne történjen meg

A politika és az egyéb megosztó témák igen kényes területnek számítanak még a bővebb családon belül is, amikor egyszer csak olyan közegbe kerülünk, ahol a miénktől teljesen eltérően gondolkodó emberekkel, akár családtagokkal vagyunk együtt. Mi történik, ha az ünnepek alatt óhatatlanul előkerül néhány megosztó téma? Íme néhány stratégia, amivel a beszélgetés fonala nem visz a vitatkozás, összeveszés irányába. “Nem vagyok homofób, de mostanra szerintem túltolják ezt a szivárványos dolgot a melegek. A gyerekeknek tényleg nem kéne ezt mutogatni, pláne nem az óvodában és az iskolában…” “Nem vagyok rasszista, és a…

Tovább olvasom