Ezért gyilkolta meg idős szomszédját a fiatal öcsödi fiú

tégla

Megosztás

Hétfőn egy 16 éves fiatal brutálisan meggyilkolta 85 éves szomszédját Öcsödön, agyonverte egy téglával. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt indítványozta a fiatalkorú elkövető letartóztatását.

A megdöbbentő és tragikus esetről mi is beszámoltunk, most az ügyészség további részleteket közölt az ügyről.

A rendelkezésre álló információk szerint a 16 éves fiú 10 éves testvérével együtt látogatta meg idős szomszédjukat aznap délután. Miután az idős férfi beengedte őket a házába, a fiatal elkövető különböző tárgyakkal – köztük egy fémvájlinggal, seprűvel, gereblye nyelével és fejével – többször, nagy erővel megütötte az áldozatot. A támadás során 103.000 forintot vett el az idős férfi pénztárcájából.

Az első támadás után a fiatal visszatért a házba egy téglával, amellyel tovább ütlegelte az áldozatot olyan erősen, hogy a tégla kettétört. Ezt követően a gyanúsított és testvére elmenekült a helyszínről. A brutális bántalmazás következtében az idős férfi életét vesztette.

Az ügyészség indítványa kiemeli a cselekmény rendkívüli súlyosságát és az elkövetés módját. Figyelembe véve a kiszabható büntetés mértékét, fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított megszökik vagy elrejtőzik.

Továbbá, mivel a fiatal kábítószer-fogyasztó és a bűncselekmény motivációja is a kábítószerre szükséges pénz megszerzése volt, a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal és elrendelte a fiatal letartóztatását. Ezt a döntést mind a gyanúsított, mind védője tudomásul vette. Fontos megjegyezni, hogy a döntés még nem végleges, mivel a törvényes képviselő nyilatkozatának beszerzése még folyamatban van.

Ez az eset rávilágít a kábítószer-függőség és a fiatalkori bűnözés súlyos következményeire, valamint felhívja a figyelmet a társadalom és a hatóságok felelősségére a megelőzés és a fiatalok támogatása terén.

Képünk illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek