Szolnoki drogterjesztőt fogtak el – a hűtőtáskából került elő a kábítószer

Megosztás

Egy személygépkocsi ellenőrzése során került átvizsgálásra a jármű, amiben egy 35 éves szolnoki férfi és élettársa ült. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai az ellenőrzés során 995 g össztömegű kábítószert találtak egy hűtőtáskába rejtve.

Talán maga a rendőrség sem gondolta volna, hogy október 5-én, Tószegen, egy jármű átvizsgálása során majdnem egy kiló drogot találnak. Az anyagot a rendőrök lefoglalták, majd megállapításra került, hogy a férfi szintén egy szolnoki, 39 éves lakostól vette a kábítószert.

Utóbbinál házkutatás történt, ahol további 1,06 g tömegű fehér anyagot találtak, valamint több mobiltelefont, SIM-kártyát és rengeteg készpénzt, 24 millió forintot.

„Az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt drog új pszichoaktív anyag” – árulta el a rendőrség. Mindkét férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, illetve elrendelték letartóztatásukat.

Nem a sarki kisboltból megpakolt szatyor fogadta a rendőröket Tószegen

Azért számíthat különösen szigorú büntetésre a szolnoki Walter White, mert az új pszichoaktív anyagok piacra hozatala rendkívüli veszélyeket rejt magában, annak kémiai összetétele sok esetben ismeretlen, ezáltal kiszámíthatatlan kockázatokkal járhat

Előfordulhat, hogy maga a díler és a vásárló sem tudja, hogy mit vesz magához, sőt, az új anyagok nem rendelkeznek adagolási utasításokkal, lévén, hogy nincs róluk információ, ezért gyakran túlbecsülhetik a fogyasztók a saját toleranciájukat.

Képek: police.hu

Kapcsolódó cikkek