Krekkes, kristályos jászsági drogdílert tartóztatott le a bíróság

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta annak 44 éves jászsági férfinek a letartóztatását, aki rendszeresen árulta a tiltott szereket az otthonában.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022 nyarától kezdve 2023 májusáig a saját otthonában árulta az új pszichoaktív anyagot kábítószer fogyasztó, illetve kábítószerfüggő férfiaknak.

A férfinek több állandó vevője is volt, köztük olyan, aki naponta kétszer is vásárolt „kristály” néven ismert tiltott szert, 3000-4000 Ft/adag áron.

A „kristályon” kívül a férfi árult „krekknek” nevezett új pszichoaktív anyagot is, ezt 2000 Ft/adag áron adta.

A férfi a vevőinek több alkalommal is részben tiltott szerekkel fizetett a részére elvégzett különböző fizikai munkákért, egy férfi a háztartásában 10 éve dolgozott rendszeresen, és ez volt a munkabére.

A szerek hatása különböző volt a vevőknél, volt, aki felpörgött, majd szorongani kezdett, volt, aki a várt pozitív hatás után kiszáradt, vagy elkábult.

A járási ügyészség indítványa szerint fennáll a veszélye, hogy a férfi a vevők befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, különösen amiatt is, hogy van köztük olyan, aki a gyanúsítottnak egzisztenciálisan kiszolgáltatott.

Az ügyészség az indítványában hivatkozott még arra is, hogy a férfivel szemben jelenleg is folyik hasonló bűncselkemény miatt büntetőeljárás, mely nem tartotta vissza őt attól, hogy tovább folytassa a bűncselekményt, és mivel állandó munkahely, rendszeres jövedelem híján ebből tartja fenn magát, megalapozottan feltehető nála a bűnismétlés veszélye is.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértve május 5-én a férfi letartóztatását elrendelte. A döntéssel szemben a gyanúsított és a védője is fellebbezett, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta.

Jászsági díler rendőrkézen

A megalapozott gyanú szerint egy 44 éves férfi az elmúlt egy évben új pszichoaktív anyaggal kereskedett Jászjákóhalmán.

Kapcsolódó cikkek