Mozgalmas lesz az augusztus a RepTárban

Megosztás

Piknik a repülőgépek árnyékában, drónok napja, díjmentes belépés és ritkán látható helikopterek. A szolnoki RepTár a nyár utolsó hónapjában is számos izgalmas programmal várja a kicsiket és nagyokat.

A RepTár Drone Day idén negyedik alkalommal, 2024. augusztus 10-én kerül megrendezésre a Drone Hungaryvel együttműködve. Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól.

Az egész napos programok között megtalálunk a múzeum élményelemein (4D mozi, szimulátor, csúszópálya, 3D karika, Pilótapont) kívül számos érdekes bemutatót. Drónra szerelt kamerákon keresztül különleges szemszögből csodálható meg a RepTár a kültéri led falon, melyet profi szakkommentátor közvetít. A látogatók közelről is megismerkedhetnek a videós, rendőrségi, katonai, mezőgazdasági és versenydrónokkal, valamint a legújabb szállító drón is bemutatásra kerül.

A nap különlegessége, hogy több alkalommal is beindításra kerül majd egy METEOR-3MA gázturbinás sugárhajtómű. A MH Kiss József 86. Helikopterdandár közreműködésével pedig a YAW2 VR szimulátor is kipróbálható.

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható 10:00 órától 18:00 óráig.

Az Államalapítás ünnepén, azaz augusztus 20-án díjmentes belépéssel várják a látogatókat a RepTárba. Ezen a napon a múzeum minden élményeleme üzemel: 4D mozi, szimulátor, 3D karika, csúszópálya, pilótapont. Beszállókártya megvásárlásával különleges helikopterekbe engednek betekintést, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel megnyitják a MiG-29 vadászgép pilótafülkéjét is. Repülős csillámtetoválásokat készítenek és 30 perces díjmentes tárlatvezetések indulnak 11:30 és 15:00 órakor.

A népszerű RepTár Piknik is visszatér idén nyáron. A RepTár 8. születésnapja Szolnok Város Napja alkalmából számtalan családi és szakmai program várja az érdeklődőket.

A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 és Szojuz-35 replika Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya) számos különleges program várja a látogatókat. Színes napernyők a repülőgépek és helikopterek árnyékában, kényelmes napozóágyakon élvezhető az egész napos kikapcsolódás.

A Darumadár adta fantasztikus, repülés élményét, idén is mindenki díjmentesen élheti át. Madártávlatból, több tíz méteres magasságból csodálható meg a RepTár és környéke. Idén a RepTár fogadóépülete, azaz az Indóház 177. éves, így Budapest – Nyugati pályaudvarról a MÁV Rail Tours Nosztalgiagőzös érkezik a RepTár melletti vágányra, élén a 424. sorozatú gőzmozdonnyal. A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható 10:00 órától 18:00 óráig.

További információk: www.reptar.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek