Tomajmonostora: Jogerős ítélet született a buszban felejtett gyermek halála ügyében

Megosztás

Jogerős ítélet született annak az 59 éves férfinak az ügyében, aki buszsofőrként tavalyelőtt, egy júniusi napon kiskorú gyermekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára. A szállítást követően nem vizsgálta át kellő alapossággal az autóbuszt, így nem vette észre, hogy egy 4 éves gyermek sokáig utastérben maradt, aki három nappal később belehalt a súlyos egészségkárosodásba. Itt az ítélet.

A buszt egy fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal hagyta, ahol a gyermek órákig a levegőtlen forróságban tartózkodott. Bár a gyermeket még aznap kórházba szállították, három nappal később, 2022. június 10-én elhunyt.

A férfi ellen a Tiszafüredi Járási Ügyészség 2023. április 27-én emelt vádat. A Tiszafüredi Járásbíróság 2024. január 23-án bűnösnek találta halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében, és 2 év, 5 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Emellett 5 évre eltiltották a személyszállítási tevékenységtől.

Az ügyészség a büntetést túl enyhének találta, és súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett, míg a vádlott enyhítésért, illetve felmentésért folyamodott.

A Szolnoki Törvényszék másodfokon 2024. október 15-én hozta meg döntését, amelyben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerőssé vált.

Kép: 24.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek