Vége a kánikulának, betör az igazi őszi idő a Jászkunságba is, sok csapadék várható

Megosztás

Hétfőtől jelentős lehűlés veszi kezdetét, már csak a hétvégén marad a hőség. Jelentős csapadékra is számíthatunk, egy hét múlva pedig már csak 18-20 fokra.

A hét elején érkező sekély ciklon végre meghozza az ősziesebb időjárást, nem is akármilyen módon.

Hétfőn nyugatra kiadós, helyenként akár 20-30 mm-es esőt hozhat, s bár kicsit félve írjuk le, a jelenlegi modellfutások alapján úgy tűnik, hogy még a keleti-délkeleti országrész sem fog teljesen szárazon maradni, néhány mm-nyi eső ott is enyhíteni fog egy kicsit az aszályon. Jász-Nagykun-Szolnok megyében hétfőn és kedden 12, illetve 4 mm csapadékot várnak, de jó eséllyel a jövő hétvége is végig esős lesz, jelen számítások szerint további 20 mm feletti mennyiség.

Vasárnap tehát búcsút intünk a nyárnak, hétfőre ősziesebb fordulatot vesz időjárásunk, igaz, ezen a napon keleten még elérhetjük a 30-32 fokot. Nagy lesz a kontraszt, mert a dunántúli régiókban mindössze 20 fok körül fog alakulni a hőmérséklet, így rég nem érzett érzés törhet majd ránk, még az is elképzelhető, hogy egy picit fázni fogunk. 

Kedden kelet-északkelet felé távozik a ciklon és a hozzá kapcsolódó, tartósabb esőt eredményező csapadékmező, nyomában már csak elszórtan lehetnek futó záporok, zivatarok. A maximumok 20-27 fok körül alakulnak, továbbra is délkeleten lesz a legmelegebb.

A távolabbi kilátások szerint jövő hétvégén végre a hőmérsékletek is országszerte visszatérnek az évszaknak megfelelőhöz, a pulcsik mellett úgy tűnik, hogy a vékonyabb kabátokat is elővehetjük – jósolja az Időkép.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek