Szolnok megyében is alakul az ingatlanvásárlási kedv

Megosztás

Augusztusban jelentősen erősödött a kereslet az eladó lakások és házak iránt, az egy-két évvel korábbi gyenge szinthez képest, olvasható az ingatlan.com elemzésében.

Az eladásra kínált lakóingatlanok iránt közel 300 ezer telefonos érdeklődést mért az ingatlan.com augusztusban, ami 18 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. 2022 azonos hónapjához képest 12 százalékos a bővülés és mindössze 5 százalékkal marad el a 2021 augusztusában látott szinttől. 

“A lakásvásárlók két-három évnyi lemaradást dolgoztak le idén augusztusban. Budapesten csak egy százalékkal volt kisebb a kereslet az eladó lakások és házak iránt mint 2021 augusztusában. Ugyanígy Hajdú-Bihar vármegyében pedig a vevők aktivitása ugyanakkora volt mint három évvel ezelőtt, ami főként a debreceni lakáspiac lendületének köszönhető. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém vármegye idén már a három évvel korábbinál nagyobb kereslettel zárta az elmúlt hónapot”

– ismertette a részletes adatokat és tendenciákat Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek