Gyász: elhunyt Boros Lajos

Megosztás

Már 2019-ben egyszer meglegyintette a halál szele egy szívműtét utáni hosszas komplikációnál, de akkor még sikerült túlélnie, csütörtökön azonban távozott az élők sorából a népszerű rádiós, aki 77 évet élt.

Augusztus 8-án, életének 78. évében, hosszas betegség után elhunyt Boros Lajos gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője – tudatta a gyászoló család csütörtökön az MTI-vel. Boros Lajos 1947. április 12-én született Budapesten. A Kandó Kálmán Villamosipari Főiskolán diplomázott 1970-ben. 1971-ben házasodott meg, feleségül vette Palotai Valériát, akitől három fia, Dániel, Dávid és Dénes született.

1972-ben énekes-gitáros kategóriában megnyerte a Ki mit tud? című vetélkedőt. 1999 és 2001 között az RTL Klub Kész átverés című műsorát vezette, ezzel párhuzamosan pedig 1999 és 2009 között a Sláger Rádió Bumeráng című műsorának is a műsorvezetője, 2010 és 2012 között a Neo FM, majd a Music FM reggeli műsorának frontembere volt Bochkor Gáborral. A Music FM-en ugyan csak egy hétig volt hallható a Bumeráng, miután a Neo FM dolgozói felmondtak 2012 nyarán.

2021 nyarán aztán újra összeállt a Bochkor-Boros-Voga hármas a Retro Rádióban egy utolsó Bumeráng adásra. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta akkor Boros Lajos, hogy „nekem már kevesebb időm van annál hátra, mint, hogy olyanokkal legyek, akik nem szeretnek”.

2019-ben szívproblémái miatt műtötték meg Boros Lajost, de az altatásból nem ébredt fel, csak öt hét után. Végül nyolc kilóval könnyebben, legyengülve, a házassági évfordulója napján tért magához. Hónapokig tartott a gyógyulás, újra kellett tanulnia járni.

Blikk idén nyáron írt Boros Lajosról, ahol a műsorvezető jó barátait kérdezték meg. „Nincs nagy baj, egyszerűen csak már nem tud úgy helytállni, mit korábban, ezért inkább a háttérbe vonult” – magyarázta a lapnak az egyik közeli ismerőse, aki szerint a 77 éves rádiós ettől függetlenül próbált aktív maradni a magánéletében, sétálni, időt tölteni a családjával. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek