Az IP65 mennyezeti lámpa alkalmazásának lehetőségei

Megosztás

Az IP65 mennyezeti lámpa jellegzetességeit neked is érdemes megismerned, hiszen jó eséllyel nap mint nap találkozni fogsz vele. Hol? Természetesen a fürdőszobában. Ott, ahol te is minden nap több alkalommal is megfordulsz. 

IP65 mennyezeti lámpa – általános világítás a fürdőszobában

A fürdőszobai IP65 mennyezeti lámpának fontos feladata van: fénybe kell öltöztetnie azt a helyszínt, ahol a család apraja-nagyja szépítkezik. Sminkelés, borotválkozás, frissítő zuhany vagy fürdés – bármelyik is zajlik éppen a négy fal között, valamennyi tevékenységhez fények kellenek. A mennyezeti lámpák alkalmasak az általános világítás biztosítására.

Önmagában természetesen nem fog tudni eleget tenni az összes felmerülő igénynek, ezért a fürdőben más világítástechnikai eszközökre is szükséged lehet. Ezek beszerzése napjainkban már nem jelenthet gondot: spotok, fali lámpák, tükörmegvilágítók, LED szalagok állnak a rendelkezésedre a probléma megoldására. 

Kint sötétség, bent fényáradat – csak egy mennyezeti lámpa kell hozzá és egy szakember, aki felszereli 

Talán mondani sem kell, de szó szerint életbevágó, hogy a fürdőszobai mennyezeti lámpa feleljen meg az érintésvédelmi előírásoknak. A fürdőszoba olyan párás, vizes hely, ahol a villamos árammal kifejezetten vigyázni kell. Így a lámpa felszereléséhez feltétlenül hívj szakembert. Ő pontosan ismeri az IP védelmi zónákat, az ide vonatkozó szabályokat, és ezek alapján szereli fel a fürdőszobai lámpákat. Csak így garantálható, hogy a lámpák biztonságosan és problémamentesen fognak működni. 

Milyen típusú fürdőszobai lámpákat célszerű választani?

A fentiekből is az következik, hogy az egyik legfontosabb szempont a választásnál az, hogy a lámpák és a lámpatestek vízállóak legyenek. Szintén fontos, hogy kellő erővel világítsanak, azaz megfeleljenek az aktuálisan végzett tevékenység fényigényeinek. Evidens, hogy egy kellemes, relaxáló fürdőzéshez kevesebb fény kell, mint a sminkeléshez. A tükörnél eleve több fény szükséges, mint a zuhanyzó vagy a kád mellett.

A fürdőszobai lámpatesteknek sokféle típusa létezik, így neked sem lesz nehéz dolgod – könnyen megtalálhatod a saját elképzeléseidnek legjobban megfelelő változatot. A modern stílusra a minimalista formavilág, a klasszikus stílusra a díszesebb megjelenés, míg a rusztikus stílusra a természetesség jellemző.

A fényforrás kizárólag csak LED lehet! 

A LED-es fényforrásoknak ugyanis számtalan előnye van, amit neked is ki kell használni az IP65-ös mennyezeti lámpa esetében is. Amellett, hogy energiatakarékosak, hosszú az élettartamuk, költséghatékonyak és minimális a karbantartási igényük is. Felkapcsolás után rögtön teljes fénnyel világítanak, nem melegszenek fel károkat generálva, és nem romlanak el havonta. Mindenképpen célszerű alkalmaznod őket.

Gondold át te is a jelenlegi fürdőszobai világítási rendszeredet és cseréld LED-es változatokra a hagyományos fényforrásaidat. Ne várj sokáig, hiszen az idő pénz.

Kapcsolódó cikkek