Sportkomplexumot adtak át Karcagon

Megosztás

A komplexum építésére Karcag városa tavalyelőtt adott megbízást, most pedig a LINERA Mérnöki Iroda Kft. tervei alapján el is készült a Ligeti úti Sport- és Szabadidőközpont, amely egyúttal a harmadosztályban futballozó csapat stadionja is lesz.

A pálya és a lelátó mellett a sportközpont fedett műfüves pályával, futópályával, öltözővel, kondi-, asztalitenisz-, birkózó- és squashteremmel és szálláshelyekkel is rendelkezik. A főépület tetejére egy 50 kWh kapacitású napelemrendszert helyeztek, ezzel a klímasemlegességet és a gazdaságos működést kívánják biztosítani.

Szepesi Tibor polgármester az átadón elsősorban a helyi sportéletről beszélt. „Több sportágban is – labdarúgás, kosárlabda, birkózás, karate, triatlon, asztalitenisz – utánpótlás-válogatott versenyzőt adtunk a magyar sportnak, akikre felnőtt korukban is lehet számítani. A közelmúlt egyik jelentős eredménye, hogy a Karcagon nevelkedett Varga Kevin a felnőtt labdarúgó-válogatott játékosává vált.”

Természetesen a stadionépítések országában jócskán van kormányzati támogatás a projektben, összesen 9 milliárd forintot kaptak. A Karcagi SE, amely itt fogja majd hazai mérkőzéseit játszani, az NB III Északkeleti csoportjának nyolcadik helyezettjeként fejezte be a 2023–2024-es idényt.

Kép: magyarepitok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek