Több, mint százan demonstráltak a jánoshidai iskolaigazgató távozása ellen

Megosztás

Ahogy tegnap megírtuk, forrnak az indulatok Jánoshidán – július elején derült ki, amit sokan sejteni véltek, miszerint a Petőfi Sándor Általános Iskola szeretett és kedvelt igazgatója, Tóth Péter nem kap további bizalmat, helyére pedig a Jászberényi Tankerületi Központ egyik vezetőjének, Mészárosné Vas Mártának a jelöltje érkezik. Tegnap rengetegen demonstráltak és álltak ki a távozó pedagógus mellett az iskola előtt.

„Márti módszere az, hogy keres olyan embert, akit rá tud venni, hogy pályázzon olyan iskolába, ahol valakit ki akar nyírni” – mondta egy forrásunk a tegnap megjelent cikkünkben a jánoshidai iskolaigazgatói botrány kirobbanása után. A legtöbben a tankerület és kifejezetten Mészárosné szándékát és akaratát látják a nagy felháborodást kiváltó döntés mögött.

Mi is beszámoltunk róla, hogy aznap este, azaz tegnap demonstrációt hirdettek nyolc órára az iskola utcájában. A polgármester, Eszes Béla már jelezte, biztosan ott lesz a rendezvényen.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

„Itt vagyunk még az Iskola utcában, ahol az előbb egy száz-százötvenes, mi számunkra tömeg volt itt, és demonstráltunk annak érdekében, hogy Szabó Péter maradjon a jánoshidai iskola igazgatója. (…) Jánoshida a jánoshidaiaké, és a jánoshidai iskolának jánoshidai igazgatóra, Szabó Péterre van szüksége” – mondta Eszes, aki hozzátette, bízik benne, hogy a döntést meghozó Belügyminisztérium meghallja a település szavát.

Bobák Zsolt jászberényi önkormányzati képviselő levélben kereste meg a tankerületet hivatalosan vezető Zsemberi Zoltánt. A „hivatalos” szót azért érdemes hozzátenni, mert a legtöbb általunk megkérdezett forrás most is és az elmúlt hónapokban is egyöntetűen úgy fogalmazott, az intézmény valós vezetője Mészárosné, aki papíron szakmai helyettes.

A képviselő egy korábbi, néhány napos eset kapcsán érdeklődött, Mészárosné szerint ugyanis irigy, gonosz és tehetségtelen emberek tapsolhattak a Jászapátit megjáró Magyar Péternek, ráadásul sokan birkapörköltért és sörért rohantak az aratónapi eseményen azok közül, akik nem Pócs János fiában látták a jövőt Apáti számára. Ezt nyilvános keretek között, a Facebookon írta meg – a képviselő azon kérdéseire még nem kapott választ Zsemberitől, hogy véleménye szerint az ilyen jellegű megszólalások mennyire árthatnak a Jászberényi Tankerületi Központ megítélésében?

Mészárosné Vas Márta 2019-ben és idén is a regnáló polgármester, Eszes Béla ellenfele volt a polgármesterválasztáson, bár a Fidesz-KDNP-s jelöltség ellenére öt éve 29,5%-ot, most 36,1%-ot kapott.

Kép: Jászsági Térségi TV Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek