A lakhatási problémákra talált legjobb megoldásokért díjazták Jánoshidát

Megosztás

A Habitat for Humanity a lakhatási problémákkal kapcsolatos legjobb megoldásokat kiötlő településeket ismerték el – Budapest nyolcadik kerülete és Keszthely mellett Jánoshida is elismerésben részesült. Pénz kevés van, feladat annál több.

A szervezet az elmúlt öt éves ciklusokat értékelte, a nagy és közepes helyeknél Józsefváros nyert, a kisvárosok tekintetében Keszthely, az ötezer lakosnál kisebb települések kategóriájában pedig Jánoshida.

a VIII. kerületben 2019-ben a nagyságrendileg 4000 önkormányzati bérlakásból 800 nagyon rossz állapotban volt, Keszthelyen ez a szám 300-ból 80. A stratégia az, hogy a menthetetlen lakásokat eladják, ebből lesz pénz a többi felújítására.

Józsefvárosban még korrupcióellenes programot is indítottak, hogy a közbeszerzések transzparensebbek legyenek, az ebből jövő pénz pedig ment is a lakáspolitikába.

A Jászapáti járásban található Jánoshidán a legnagyobb probléma az elnéptelenedés és a közszolgáltatások leépítése.

Eszes Béla polgármester tájékoztatása szerint ők úgy tudtak eredményt elérni, hogy a körzet megbízott elköltözött, az egykori lakásában pedig három családot szállásoltak el, valamint az egészségházból elvitték az orvosi ügyeletet, így annak a helyére egyedülálló nőknek tudtak lakást kínálni.

Képünk illusztráció.

Kép: Getty Images

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek