Kadét sportversenyt rendeztek Szolnokon

Megosztás

A terv az, hogy a diákoknak minden évben legyen lehetősége megmutatni a tehetségüket és az ügyességüket – a május 22-én megrendezett Kadét programban, a Krause Kupán összesen 21 csapat versenyzett Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

Az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred és a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégium közösen rendezte meg az eseményt.

Összesen nyolc állomáson mérték össze tudásukat a fiatalok, volt gyakorló kézigránát hajítás, váltófutás, mátrix futás és akadálypálya is. A fizikai és szellemi képességekre egyaránt nagy szükség volt.

„Az akadályok azért vannak, hogy legyőzzük őket, és erősebbé váljunk általuk. Minden kihívás lehetőség a fejlődésre és a sikerre. Minden lépés egy új lehetőség, hogy tanuljatok valami újat magatokról” – fogalmazott az eseményen Kovács Imre ezredes, az MH 3. TVE ezredparancsnoka.

Az eredmények:

Krause Kupa csapatverseny: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégium, Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda, Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda

Legjobb lövész csapat különdíj: Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda

Tereptan állomás legjobbja: Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium

Fegyveres váltófutás legjobb csapat különdíj: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégium

Kép: honvedelem.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek