Élményrepülésen vehettek részt a győztes szolnoki kadétok

Megosztás

A Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója tiszteletére, a honvéd kadétiskolákhoz intézett kihíváson első helyezést elért Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium (KK HKK) Szolnoki Honvéd Kollégium diákjai élményrepülésen vettek részt Szolnokon, az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál a minap.

„Ti még nem katonák vagytok, de már csak egy hajszál választ el benneteket attól, hogy azok legyeteket, mi pedig nagyon várunk titeket, mert ilyen emberekre van szüksége a magyar haderőnek” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Bali Tamás ezredes, dandárparancsnok a „Kadét kihívás” Facebook-nyereményjátékon diadalmaskodó huszonhárom szolnoki kadétnövendéket, akik példamutató alaki bemutatójuk jutalmaként sétarepülésen vehettek részt a helikopterbázison.

A Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából, hazánk katonai múltja előtt tisztelegve, a kadétiskolások körében tavasszal indult az a kihívás, amelynek során a növendékeknek alaki foglalkozást kellett tartaniuk városuk egyik ikonikus helyszínén. A diákoknak nem csak ennyi volt a feladatuk: az alaki fogások bemutatását mozgóképes formában kellett rögzíteniük. A verseny döntőjébe három középiskola – a csongrádi, a szekszárdi és a szolnoki – kadétjainak videói kerültek be a nyár végén. A győzelmet érő legtöbb voksot végül Jász-Nagykun-Szolnok vármegye székhelyének növendékei kapták az előző hónapban.

A találkozón Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka és Görbe Béla alezredes, az MH Béketámogató Kiképző Központ megbízott parancsnoka közösen nyújtották át a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter által aláírt elismerő oklevelet Mádi Lajos alezredesnek, a KK HKK Szolnoki Honvéd Kollégium telephelyvezetőjének és Szécsi Gergő növendéknek, a szolnoki középiskolások osztályelsőjének. A fiatalok a biztonsági rendszabályok ismertetését követően egy Mi-17 típusú helikopterrel, két csoportban szálltak fel a szolnoki helikopterbázisról, ahonnan húszperces élményrepülést tettek a bázis és a város felett.

Forrás és fotó: honvédelem.hu

Kapcsolódó cikkek