Mennyi az annyi? – a Tisza-tó strandbelépőinek árát szemlézték

Megosztás

Mi lehetne kellemesebb nyári tevékenység, mint a strandolás: nincs más dolgunk, mint napozni, úszni, játszani a vízben, vagy egyszerűen csak élvezni a kellemes időt a szabadban. Persze mindennek megvan az ára, a belépők árai jelentősen eltérhetnek attól függően, hogy milyen szolgáltatásokat kínál a strand, és milyen időszakban látogatjuk meg. A Tisza-tavi lehetőségeket összegezte az aquamagazin.hu.

Szerencsés az, aki a Tisza-tó környékén él, hiszen a sportolási, vagy kikapcsolódási feltételek máris adottak. 2024 Magyarországán azonban nem mindegy, hogy a különböző szabadvízi strandok milyen árakat kínálnak felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az aquamagazin.hu úgy ír, a Tisza-tavi strandok egyik legnépszerűbbje a tiszafüredi, ahol van játszótér és gasztrosarok is.

Emellett a röplabdát, focit, kajakot, kenut, vízibiciklit kedvelők sem unatkozhatnak a tiszafüredi strandon, ahol a felnőtt jegy 1400 forint, a gyermek (6-18 éves) és a nyugdíjas 950, 6 éves korig pedig díjtalan a belépés.

Abádszalókon némileg magasabb az árak, bát itt három óriáscsúszda is várja a látogatókat, sőt, van minigolfpálya is. A homokfoci, strandröplabda mellett ráadásul egy koktélbár segít a lazulásban. “A part homokos, lassan mélyül, így a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat. Aki szereti az extrém vízi sportokat, az kipróbálhatja a vízi banánt, a fánkot, a wakebordot, a wakesurföt, a vízisít és a jet-skit is vagy akár motorcsónak vontatta ejtőernyővel repülhet a magasba” – írják.

Az árak így alakulnak: a felnőtt napijegy 1800 forint, diák-, nyugdíjas napijegy 1500, 6 év alatt és 70 év fölött pedig ingyenes.

De mi a helyzet Poroszlóval?

Családbarát hely, homokos, lassan mélyülő part és új stégrendszer: nagyjából ez fogadja a fürdőzőket, akik a nagy melegben kilátogatnak a Poroszló Tisza-tavi Strandra. Lehet bérelni SUP-ot, kajakot, kenut is. Itt a napijegy 1200 forint, tehát a legolcsóbb a három közül, a nyugdíjasjegy 700, illetve a délutáni jegy (17 órától) szintén 700 forintba kerül.

Arról, hogy Sarudon, Tiszanánán, vagy épp Tiszabábolnán hogy alakulnak a jegyárak, egy másik cikkben informálódhatunk.

Képek: strand.hu, aquamagazin.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek