Törökszentmiklósi óvodákat újítanak fel

Megosztás

Az elmúlt években az Európai Unió támogatásával főleg energetikai fejlesztések történtek Törökszentmiklós városi óvodáinak épületein. Mivel az udvarok és játszóterek felújítására nem bólintott rá az EU, az önkormányzat a saját kezébe vette az irányítást.

2022-ben a törökszentmiklósi önkormányzat az EU-s források által tervezte a hat óvoda udvarának és játszótereinek felújítását. Bár a támogatási kérelmet nem hagyták jóvá, az önkormányzat továbbra is prioritásnak tekintette a projektet, ezért úgy határoztak, hogy saját forrásból, lépésről lépésre megkezdik a tagóvodák udvarainak modernizálását.

Idén a Tulipánkert és az Aranykapu Tagóvoda udvarainak felújítása van tervben. Az intézmények bevonásával véglegesítették a terveket és hamarosan megkezdődhet a kivitelezés a hosszútávú céloknak megfelelően.

A végleges tervek alapján ajánlatokat kértek be, és ezek elbírálása után a nyertes vállalkozó idén júliusban kezdheti meg a munkálatokat.

A Tulipánkert Tagóvoda udvarának egy részére külső forrást is szeretnének bevonni, a Törökszentmiklósi Óvodák Egyesületével együttműködve. Az egyesület egy alapítványi pályázatot nyújtott be, amelynek pozitív elbírálása esetén 10 millió forinttal egészíthetné ki az önkormányzat forrásait.

Kép: szolnokinaplo.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek