Szerdára ismét kiadták a riasztást felhőszakadás veszélye miatt a Jászkunságra

Megosztás

Jász-Nagykun-Szolnok megye teljes területe érintett, szerdán és csütörtökön is komoly esélye van néhány heves zivatarnak, felhőszakadásnak.

Komoly zivatarok alakulhatnak ki számos megye területén szerdán; a hevesebb zivatarokhoz felhőszakadás is társulhat – figyelmeztet a HungaroMet. Riasztást adtak ki a Jászkunságra is.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzés szerint az öt megyében szerdán hevesebb zivatarokra és felhőszakadásra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is, továbbá rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat, emiatt az öt megyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Az ország legtöbb keleti megyéjére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben szerda éjfélig zivatar, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével felhőszakadás veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint kedden a késő esti, éjféli órák után nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon, illetve a középső országrészben többfelé fordulhatnak elő zivatarok egy dél felől északra tartó zivatarrendszer hatására. A zivatarok környezetében reggelig – az északi országrész kivételével – lokálisan jelentős mennyiségű csapadék vagy felhőszakadás, elsősorban az ország déli felében néhol jégeső és óránkénti 60-75 kilométeres viharos szél is kialakulhat.

Szerdán a déli, kora délutáni óráktól újabb kiterjedt, délről északra helyeződő zivatarrendszer kialakulása valószínű. A zivatarrendszerben helyenként viharos szél, jégeső és felhőszakadás kísérheti. Elsősorban az ország délnyugati felében, illetve a középső országrészben néhol óránkénti 90 kilométer feletti széllökés, jégeső és felhőszakadás is előfordulhat. Az előrejelzések szerint csütörtökön továbbra is erős lesz a csapadékhajlam és ismét előfordulhatnak felhőszakadások.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek