Ezeken a helyeken strandolhat a négylábú kedvencünk Szolnok megyében

Megosztás

A kutyák strandolási lehetőségei az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak, hiszen a gazdik minél inkább igénylik, hogy kedvenceikkel együtt élvezhessék a nyári hűsölést. A kutyabaráthelyek.hu gyűjtéséből kiderül, a négylábúak Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyszíneken is strandolhatnak.

A kutyabarát helyeket monitorozó honlap alapítója, Máté Krisztián szerint az „alapszabály ilyenkor az, hogy megfelelő távolságot kell tartani az embereket fogadó strandoktól, biztosítani kell a megfelelő hulladékgyűjtést és szükség esetén a vízbe helyezett lejárót.”

Valóban, érdemes több alapvető szabályt is betartani ilyen esetekben: mielőtt elvisszük a kutyát a strandra, győződjünk meg róla, hogy oltásai naprakészek és féreghajtása megtörtént. A vízminőség és a környezet tisztasága is fontos a fertőzések elkerüléséért. Figyeljünk kedvencünkre, nehogy túl messzire ússzon vagy veszélyes helyekre kerüljön, ha kell, tegyünk rá kutyaúszómellényt.

A kutyabarát strandokat térképen is láthatjuk, eszerint országosan 22 helyen várják a hűsölni vágyó gazdikat és kedvenceiket, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szolnoki strandon és Tiszafüreden a Mancsos Pancsolóban. A megyén kívül emellett Kőszegen, Zalaegerszegen, Pécsett, Tatán, Nyékládházán és Délegyházán is van erre lehetőség a teljesség igénye nélkül.

A közleményben említésre kerülnek a legfontosabb tanácsok, amelyek közül néhányat már fent említettünk: csak biztonságos helyen fürödjünk, vigyünk magunkkal itatótálkát, zacskót az ürüléknek, a kutyust felhevült testtel ne engedjük a vízbe, valamint legyünk tekintettel másokra.

Képek: ilovetiszato.hu, kutyabarat.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek