„Pálmafák nőttek ki itt a pusztán” – a jászapáti fideszes kudarc okait keresik

Megosztás

A 24.hu úgy ír Jászapátiról, mint az első olyan település, amelynek a Tisza Párt által támogatott polgármestere lesz. Az apáti kampányt a Szol24-en végigkövethették, de úgy tűnik, az országos sajtó is egyre inkább érdeklődik afelől, hogyan sikerült ledönteni Pócs János országgyűlési képviselő bástyáját.

Magyarország egyik legolvasottabb hírportálja készített interjút nemcsak a függetlenként induló Illés Gergővel, aki októbertől Jászapáti polgármestere lesz, hanem kihívójával, Ifj. Pócs Jánossal is. Utóbbi úgy véli, az elmúlt 14 évben bizonyították, hogy előny, ha kormánypárti vezetője van egy településnek, „hiszen az országgyűlési képviselőn keresztül minden támogatást meg tudunk kapni a kormányzat részéről, amit a településünk fejlesztésére tudunk fordítani.”

Arra a kérdésre, hogy a választás eredményének fényében ebből kevesebb lesz-e a következő időszakban, azt válaszolta, abban bízik, hogy nem.

Zsuzsika néni és Magyar Péter is segítette a győzelemben Jászapáti új polgármesterét | 24.hu

Jászapáti az első település, amelynek a Tisza Párt által támogatott polgármestere lesz. A független Illés Gergő 14 év után, közgyűlési többség nélkül váltja a Fideszt a település élén. A leendő, 31 éves polgármestert arról kérdeztük, mivel győzte meg Magyar Pétert. Ellenfelét, ifj.

Mindeközben a kampány utolsó napjaiban Magyar Péter a támogatásáról biztosította Illés Gergőt, szerinte ez megmozdította a város közéletét. A TISZA egyébként majdnem 30%-os listás eredményt ért el Jászapátin, összesen 1089 helyi lakos szavazott a pártra.

„Pálmafák nőttek ki itt a pusztán” – ezt már a Pócs-haciendáról mondja Illés, bár kormánypárti kihívója szerint ez mind közérdeket szolgál. Ettől függetlenül nem volt nehéz kontrasztba állítani a város szélén található puccos birtokot és a borzalmas körülmények között levő helyi szegregátumot.

Különösen érdekes lesz a folytatás, hiszen Pócs János maga nyilatkozta, hogy képviselői munkájának folytatását júniusi választásnak az eredményétől teszi függővé. Fia bár nem lett polgármester, a képviselői többség megmaradt: a testületbe a polgármester mellett három ellenzéki és öt fideszes képviselő lesz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek