Tiszabőn rekordmagas a részvétel, ahol Mága Zoltán testvére az egyedüli induló

Megosztás

Bár Roli és a Döndi Duó keményen berobbantotta a választási kampányt Tiszabőn, Bíró Zoltán fideszes jelöltnek túl sok szerencsét nem hozott – a településen Mága Zoltán testvérét a Fidesz az elmeállapotára hivatkozva akadályozta abban, hogy jelölt legyen. Mindennek a vége az lett, hogy nem a testvért, Novák Csabát állítottak partvonal mellé, hanem a kormánypárti Bírót. A részvétel most rekordmagas.

A 24.hu tudta meg, hogy a kormánnyal kiemelten jó kapcsolatot ápoló Mága testvérét megpróbálták megakadályozni abban, hogy jelöltként induljon az idei helyhatósági választáson.

Novák (korábban Mága) a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Választási Bizottságnál fellebbezett és neki adtak igazat, vagyis hivatalosan polgármesterjelölt lett mégis. Mindeközben a település fideszes polgármestere, Bruna László a Kúriánál kezdett felülvizsgálati eljárást, azaz nem hagyta annyiban a döntést. Bruna szerint az érintett mentális egészségügyi állapota a belátási képességének dokumentált korlátozottsága miatt nem teszi lehetővé, hogy nyilvántartásba vegyék. 

Végül Bíró Zoltán húzta a rövidebbet, visszalépett a jelöltségtől, így az egyedüli induló Novák Csaba. A dolog érdekessége, hogy a délután öt órai eredmények rekordmagas részvételt mutatnak, a szavazók, több, mint 75%-a már az urnákhoz járult.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek