Szolnok 2024: a választók több mint fele leadta a szavazatát

Megosztás

Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán. Országosan rekordmagas a részvételi arány, de megyénk az utolsó helyen végzett, itt szavaztak a legkevesebben.

Kora délután már arról szóltak a hírek, hogy mindössze hét órányi voksolás után a szavazásra jogosultak 33,14%-a jelent meg a szavazóurnáknál országosan.

Mindeközben más megyei jogú városok ezúttal is nagyobb lendületet vettek, a bűvös ötvenkettes számmal a mezőny végén vagyunk, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megye társaságában. A képzeletbeli dobogó első fokán Vas megye áll, ahol a választópolgárok 62 százaléka élt demokratikus jogával.

Miközben Jászberényben az országhos átlagnál is magasabb volt a részvétel, a jogosultak közel 60 százaléka megjelent az urnáknál. És ne feledkezzünk meg Tiszabőről sem, ahol ugyancsak szívesen voksoltak a helyiek, habár nem volt túl nagy a tétje a mai napnak, hiszen Mága Zoltán testvére az egyedüli induló a polgármesteri székért.

Az eredmények tekintetében érdemes vigyázó szemünket Jánoshidára, Jászdózsára és Jászapátira vetni, ezeken a kisebb településeken talán várható meglepetés.

Az idei EP- és önkormányzati választásokon, országos viszonylatban az részvételi rekord 56,09 százalék.

Szalay Ferencen biztosan nem múlt az aktivitás, az utolsó órákban is mozgósított a közösségi oldalán és azt üzente: még nem késő elindulni szavazni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek