Ezt beszélik: sajtószemle a vidéki Magyarország független hírportáljaiból

Megosztás

A horvátországi nyaralás költségei, az orosz szupermarket hálózat hazai terjeszkedése, az egyre szaporodó összeesküvés-elméletek, egy megyeszékhely polgármesterének főbűnei, a Békemenetre utaztatott vidékiek és a plakáttengerbe fulladó nagyváros: többek között ezekről a témákról írt a független vidéki sajtó ezen a héten Magyarországon.

Veszprém Kukac: Mibe kerül egy horvát nyaralás?

Elszabadultak az árak tavaly a horvát tengerparton, ami elriasztotta a vendégeket, ezért idén az a furcsa helyzet állt elő, hogy egyes vendéglők ahelyett, hogy emelnének, inkább engednek az árból – írta meg a Veszprém Kukac. Fölösleges degeszre tömött csomagtartóval indulni, mert az élelmiszerárak nagyjából pariban vannak. Különben is érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat, a burekot, a halat, a sajtokat, túrót, szárított sonkát. Vendéglőben is jó esetben arra számíthatunk, mint otthon. Sajna, tankolni meg itt is, ott is ugyanolyan drága. 

Kecsup: Orosz szupermarket hálózat nyithat boltot Kecskeméten?

Bács-Kiskun független hírportálja már május elején beszámolt róla, hogy Kecskeméten végleg bezárt a közkedvelt Szilvási Áruház. A lap információi szerint azonban nem sokáig áll üresen az épület: rövidesen az orosz MERE szupermarket hálózat fog boltot nyitni a helyszínen. Szilvási József, az ingatlan tulajdonosa azonban ezt az értesülést egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta – írta a Kecsup.

Debreciner: „A Karsai-ügy egy kivétel, nincs dialógus az etikai kérdésekről”

Kakuk Péter bioetikussal többek között az eutanázia bonyolult kérdésköréről, a nemzetközi egészségügyi szervezetekbe vetett bizalomról és a koronavírus-járvány idején megszaporodott összeesküvés-elméletekről, az egészségügyben jelenlévő diszkriminációról, az emberi szervek és a vérplazma etikai kérdéseiről beszélgettek a Debreciner Podcast legutóbbi adásában. A műsorban arról is szó esett, milyen területekkel foglalkozik egyáltalán egy bioetikus.

Szegeder: Szegedről három busszal indultak a Békemenetre

Békemenettel kezdte a nyarat a fővárosban a Fidesz, a szimpatizánsokat többek között Szegedről is ingyen buszoztatták. „Minden évben, amikor van, elmegyünk” – mondta a Szegedernek egy, a rakparton várakozó középkorú nő, aki szerint ebben az időben különösen fontos a rendezvény, nemcsak az orosz–ukrán-háború, hanem a közel-keleti konfliktusok miatt is. „Nem Magyarország, egész Európa” – válaszolta a kérdésre, hogy szerinte esélyes-e, hogy az ország háborúba sodródna. Mellette álló tinédzser lánya azt mondta, a Békemenet a közösségről is szól, de abban is egyetértettek, hogy sokszor megszólják őket amiatt, hogy fideszesek. 

Szol24: Egy szolnoki polgármester főbűnei

Szalay Ferenc 18 éve Szolnok polgármestere, a Szol24 pedig a választások előtt górcső alá vette az önmagát újra jelölő városvezető megvalósulatlan ígéreteit és karrierjének egyéb emlékezetes pillanatait. A lista hosszú, a Tiszaligeti Strandtól, a Csáklya úti hídon át az önkormányzati bérlakások kiárusításáig terjed, a cikk végén pedig egy szavazással lehet véleményt nyilvánítani az olvasók “kedvenc” projektjéről.

Borsod24: Plakáttengerbe fullad Miskolc

Már szinte tenyérnyi hely sincsen Miskolc oszlopain, de pár nappal a választások előtt még mindig úgy plakátolnak egyes pártok a borsodi megyeszékhelyen, mintha nem lenne holnap. A Fidesz-KDNP civilbe öltöztetett jelöltje, Tóth-Szántai József emberei az eddig kihelyezett, számításaink szerint körülbelül tízezer reklámhordozója mellé a napokban még legalább kétezer hirdetést vittek az utcákra, teljessé téve az őrületet. A Borsod24 munkatársai nem voltak restek, autóba ültek és számolni kezdtek, illetve több képviselőt is megkerestek, hogy megtudják, mi mennyibe kerül és a különböző eszközök milyen hasznot hajthatnak a voksolások idején.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek