Nem akarja látni, milyen állapotban van a nyilvános mosdó Szolnok belvárosában – KÉPEK

Megosztás

A nyilvános mosdók fontossága és haszna több tekintetben is kiemelkedő szerepet játszik a városi infrastruktúrában és a mindennapi életben, nem beszélve az egészségügyi, kényelmi és környezetvédelmi szempontokról. A Hild János térnél található nyilvános illemhelyre azonban nehezen találunk szavakat.

A szolnoki belvárosban régi probléma az illemhelyek hiánya, ezért hatalmas fordulat volt, amikor pár évvel ezelőtt egy kívülről kulturáltnak tűnő mosdó került a Boldog Sándor István körút és a Baross utca kereszteződéséhez. Kívülről továbbra is egészen takaros az építmény, de ami az ide belépőt fogadja, az minden képzeletet felülmúl.

„Ha valaki ide beszaladna, rögtön ki is szaladna, mint én! Ilyen csodás látvány a város egyetlen nyilvános illemhelyén?” – írta olvasónk, aki képekkel bizonyította az áldatlan belső állapotokat.

Felteszi a kérdést: mi van abban az esetben, ha egy édesanya a gyermekét szeretné sürgős esetben mosdóba vinni? Valóban, a képek alapján azt látjuk, elhajított kabát, „tüskés” üveg, széttképett WC-papír és tegyük hozzá, a padló tisztasága is kritikán aluli.

Az esettel kapcsolatban e-mailben kerestük meg az üzemeltető NHSZ-t, elsősorban arról érdeklődve, hogy milyen időközönként takarítják a belső részt, illetve kik végzik ezt a munkát és hogyan lehetséges, hogy a belvárosban ilyen látvány fogadja a fizető vendéget? Amennyiben választ kapunk a feltett kérdésekre, azonnal frissítjük cikkünket.

Addig is érdemes elolvasni a szolnoki vasútállomáson található hasonlóan elhanyagolt állapotú horrorvécéjéről szóló érzékletes beszámolónkat.

Frissítés:

Cikkünk megjelenése óta több olvasónk jelezte, hogy az elmúlt hónapokban hasonló állapotban találták a szolnoki illemhelyet.

Képek: Olvasónk, Szol24

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek