A szolnoki vasútállomás is elúszott a felhőszakadásban

Megosztás

A pénteki hatalmas zivatar az egykor modern, mára teljesen elavult szolnoki vasútállomáson is megmutatta a város egyik legnagyobb gyengeségét, az elégtelen csapadékelvezetést.

Amikor hatalmas özönvíz zúdul egy-egy településre, ott a kellemetlen mellékhatásokat általában kivédeni nagyon nehéz, szinte lehetetlen. Szolnok is kapott rendesen az égi áldásból, péntek 11 és 12 óra között 21, helyenként 25-30 mm eső zúdult le a felhőszakadás során. Viszont mivel Szolnokról közismert, hogy a csapadékelvezetése kritikán aluli, így sajnos nagy tételben lehetett fogadni arra, hogy a várost két vállra fekteti egy nagyobb zivatar.

Sajnos így is lett, Szolnok számos pontján egészen nagy tavak is kialakultak, szintén leginkább a borzalmas vízelvezetési rendszer miatt. A vasútállomás sem maradt ki. Dóri az egyik helyi csoportban adta hírül, hogy bizony az állomás nagy részét le kellett zárni, leginkább az aluljárót, mert annyira beázott. “Szolnok Vasútállomás elúszott. Ki és bejárás az akadálymentes bejáraton lehetséges a telefonos boltnál, illetve a peronokhoz az 1-es vágánynál lehet lemenni az aluljáróba” – számolt be Dóri a délután egy óra környéki állapotokról.

A hozzászólások több dologra is rávilágítottak. “A Hetényi is elúszott. De ott is az a legnagyobb gond, van-e névkártyád.” “Európa legmodernebb vasútállomása állítólag. Beázik, nincs lift, és teljes akadálymentesítés. Pedig már a legkisebb állomáson is van. Ez szégyen.” “Volt. 1975/6-ban. A béketáborban. Csak azóta majd 50 év eltelt….”

Valóban meg kéne hozni a szükséges döntéseket és meglépni a szükséges lépéseket, mert különben minden nagyobb eső után ez lesz Szolnokon, ahogy az jelenleg borítékolható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek