Megvan a 2024-es év fagylaltja – ön kipróbálja?

Megosztás

Ismét egy különleges ízkombináció nyerte el legjobban a zsűri tetszését, így ez lett az év fagyija. Felkeltette érdeklődését, vagy inkább maradjanak a hagyományos ízek?

Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok Kecskeméten, az Év Fagylaltja versenyén. Az idei győztes a “Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel” fantázianevű fagyi lett.

A “Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel” fantázianevű fagylalt nyerte a Magyar Cukrász Ipartestület Kecskeméten megrendezett Év Fagylaltja versenyét. A győztes finomságot Bergmann Nándor, a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda mestercukrásza készítette – számolt be az eseményről a 24.hu, amit a Hvg.hu szemlézett.

A pénteki rendezvényen a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylaltot népszerűsítették a fagylaltkészítő mesterek, ahol a cukrászok a nézők előtt készítették el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit.

Az idei versenyen rekord számú, összesen 90 fagylaltkülönlegesség versengett a díjakért. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a vendéglátó Kecskemét tiszteletére egy új kategóriát is hirdettek: a „Sárgabarack fagylalt kategóriát”. Ebben a kategóriában a „Kecskeméti magyar kajszibarackot” és a kiemelkedő nemzeti értékként jegyzett „Kecskeméti barackpálinkát” népszerűsítették.

A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije értékelte. Az idei és a korábbi évek díjnyertes fagylaltjait pedig a látogatók meg is kóstolhatták. Kép: Index

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek