Azonnal el is áztatta fél Szolnokot a heves zivatar, előre lehetett tudni

Megosztás

Teljesen eltömődött vízelvezetőkkel és egy eleve rosszul kitalált rendszerrel nehéz is lett volna felvenni a harcot Szolnoknak, ez pedig pénteken igen látványosan meg is mutatkozott.

Van az a csapadékmennyiség, amivel a jól kitalált és karbantartott vízelvezető rendszerek sem tudnak igazán mit kezdeni, de Szolnok sajnos ezen a téren annyira elmaradott és rosszul karbantartott, hogy egyértelműen látszott, az első felhőszakadás két vállra fekteti a várost. Ez pénteken meg is történt.

Mindössze négy napja írt a Szol24 a kanálisok és vízelfolyók hatalmas problémáiról, ami Szolnokon tapasztalható, nem kellett sokat várni, hogy ez valóban meg is mutatkozzon. Akkor azt írtuk, hogy ilyen elfolyókon nem fog lefolyni a csapadékvíz, hát nem is folyt el, hanem árvízként elöntötte Szolnok számos részét. A részletekről Miskolczi László tájékoztatta a Szol24 szerkesztőségét.

“Sajnos a mai napon Szolnokot özönvízszerű eső érte, melynek következménye, hogy a mélyebben fekvő utak, utcák és útrészek teljesen víz alá kerültek. Ez már egy nagyon nagyon régi probléma, mert amellett, hogy nincsenek takarítva a csatornaszemek, még a szennyvíz- és csapadékvíz-hálózat sem osztott rendszerű” – írta Miskolczi.

Az általa készített képek szintén önmagukért beszélnek. Késő délelőtt alig fél óra leforgása alatt 21 mm eső zúdult Szolnokra, a borzalmas állapotban levő csapadékvízelvezető-rendszernek semmi esélye nem volt, így a szolnokiak “nagy örömére” számos helyen hatalmas árvíz keletkezett. Csak idő kérdése, mikor jön a következő csapás, mivel a rendszer elhanyagolt és képtelen megbirkózni egy nagyobb esővel. A labda a városvezetésnél pattog.

Szerencsésebb helyeken:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek