Jászteleki dílereket vontak ki a forgalomból

Megosztás

A jászsági rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Agria MEKTA bevetési egységével együttműködve, összehangolt akcióban három jászteleki lakosra csaptak le május 21-én délelőtt.

A megalapozott gyanú szerint két férfi új pszichoaktív anyagot, míg harmadik társuk kábítószernek minősülő anyagot is árult helybeli és környékbeli lakosoknak 1000-2000 forint/pakk áron. A rendőrök a három ingatlanban kutatást tartottak, ami során 347,68 gramm kábítószergyanús anyagot, valamint azok porciózásához, árusításához szükséges eszközöket, több mint másfél millió forintot, valamint arany ékszereket foglaltak le.  

A nyomozók a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A Jászberényi Rendőrkapitányság mindhármuk ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint egyikük ellen kábítószer-kereskedelem miatt is folytat eljárást.   

Az új pszichoaktív anyagok olyan vegyületek, amelyeket azért hoznak létre, hogy elkerüljék a kábítószerekre vonatkozó jogszabályokat, miközben hasonló hatásokat fejtenek ki, mint a már ismert illegális drogok. Az anyagok koncentrációja és hatása előre nem megjósolható, ami növeli a túladagolás kockázatát. Sok esetben ezek a túladagolások halálos kimenetelűek lehetnek.

Kép: police.hu

Kapcsolódó cikkek