Balesetveszélyes gócpont a tószegi lehajtónál, csak idő kérdése, mikor lesz nagy csattanás

Megosztás

A tervezésnél egy igen fontos dologra nem gondoltak, így a négyes út egyik fontos lehajtójánál gyakorlatilag folyamatos a balesetveszély.

Erre próbálta jóindulatúan figyelmeztetni autóstársait Gábor az egyik helyi csoportban. Valóban nem túl ésszerű a megoldás a fel- és lehajtásnál, nem gondoltak a hatalmas sebességkülönbségre, ha nagy a forgalom.

“Kedves autós társaim, szeretném felhívni egy olyan jelenségre a figyelmeteket, ami most már napi szinten előfordul. A következőről lenne szó.

Ha a négyesen közlekedtek Budapest irányába, majd lehajtotok róla a tószegi lehajtónál a város irányába, kérlek számítsatok arra, hogy lehet, hogy valaki a külső sávban arra várakozik, hogy a belső sávba bemehessen, vagy lekanyarodjon a McHale-hez, de nem tudja ezt a manővert végrehajtani, mert a hídról folyamatosan érkeznek az autók.

Nem mindenki rali-pilóta, hogy bevágódjon két 50-nel közlekedő autós közé, majd hirtelen esetleg kiforduljon balra. Ha egy ilyen esetben valakit utolértek, nem az lesz a hibás, aki arra várt hogy sávot válthasson. Ez a dolog főleg akkor jelentkezik, amikor kicsit többen vagyunk az úton, gondolok itt a csúcsidőkre, úgyhogy kérlek titeket, figyelmesen hajthatok le.

Az a sáv nem csak egyenesen haladó. Engem is ért már meglepetés, velem is történt már, hogy majdnem belém jöttek és láttam is már, hogy majdnem valakibe belementek. Mindenkit hazavárnak és ha lehet, ugyanolyan minőségű és állapotú autóval, amivel elindult. Persze akinek nem inge, ne vegye magára…” – írta a figyelmeztetést Gábor.

Valóban vigyázzunk és készüljünk az akár nagy sebességkülönbséggel elénk kerülőkre is, a lehajtásnál pedig a kényszerből megálló gépkocsikra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek